Suunnitelmia ja raakakaakaovinkki






Ilmottauduin juuri kevätkauden kansalaisopiston Luonnonmukainen kotitarveviljely-kurssille. Mahtavaa! 
Vaikka näitä viljelykesiä on kertynyt jo lähemmäs kymmenen, niin tietämystä minulla on kovin vähän, teen yleensä aika intuitiivisesti asioita.

Ilahduttavaa on myös se, että omalla kylällä yhteisössämme on alkaneet tuulet puhaltaa oikein kunnolla. Tänne ollaan perustamassa kestävää elämäntapaa edistävä osuuskunta. Osuuskunnan puitteissa kehitetään mm.kumppanuusmaataloutta lähituottajien kanssa. I´m in!

Ja sitten aiheeseen sokerilakkoni ja suklaankorvikkeet. 
Tein vuodenvaihteessa päätöksen, että jätän kaiken teollisen sokerikökön pois. Mitään ongelmaa ei ole koskaan ollut keksien, pullan tai kakkujen kanssa...mutta suklaa! 
Suolisto-ongelmaisena ja autoimmuunisairautta sairastavana mun on vaan nyt p a k k o. On ollut jaksoja kun olen ollut kuukausikaupalla ilman valkoista sokeria (ja olo on ollut huomattavasti parempi), mutta nyt kun kroppa taas temppuaa, niin teen mielelläni kaiken voitavani tämänkin asian saralla.

Raakasuklaata olen jonkun verran valmistanutkin ja lusikallinen hunajaa on pelastanut monta kertaa (tai kuivatut luomu taatelit ja aprikoosit). Näin talviaikaan kun tekee mieli lämmintä ja kahviakin pitäisi vältellä, niin raakakaakao maca-jauheella on vaan niin parasta. Nytpä löysin vielä kaupasta Alpron vaahtoutuvaa kookosmaitoa (Alpro for professionals coconut)ja vitsit miten hyvin se sopii raakakaakaon pohjaksi. En osaa sanoa tuon kookosmaidon terveellisyydestä, ainakin on gmo-vapaata ja taatusti parempi vaihtoehto kuin yksikään valkoinen sokeri-asia! ...enkä kyllä sen eettisyydestäkään :( ikaffea käytän yleensä, mutta nyt on täytynyt kaurakin eliminoida ruokavaliosta.
Sen verran kuitenkin annan armoa tässäkin asiassa itselleni, että juhlissa on ihan ok syödä pieni annos kakkua tms.

ps. Muistattehan ettei raakakaakaota tule kuumentaa yli 40-asteen, jotta kaikki tärkeät antioksidantit, magnesium, rauta, kromi, sinkki, rikki ja kupari jne. säilyvät





Kommentit

Suositut tekstit